Leopolis – це затишна крамничка в центрі Львова, де продається найсмачніший у місті шоколад. Майже сотня видів авторських цукерок та шоколадних виробів не залишать байдужим навіть найприскіпливішого гурмана. Як кажуть у Львові, смаколиків у нас: “до кольору, до вибору”. Цукерки з шампанським, кавою, медом, марципаном, гострим перцем... Кожен з цих рецептів вигаданий нашими шоколатьє.


Створення рецептів для деяких ласощів тривало кілька місяців. І недарма, адже шоколад повинен бути досконалим. Хруст, запах і, звичайно, смак – ось критерії якості шоколаду для майстрів своєї справи.    


Приготувати шоколад, навіть із якісної продукції, не так просто, як здається на перший погляд. Виявляється, що похибка лише в півградуса при нагріванні чи охолодженні повністю змінює структуру готового виробу.


Незважаючи на те, що шоколад уперше зварили вже кілька століть тому, кожен шоколатьє і досі робить його по-своєму, – розповідає наш шоколатьє Тарас. – Досвідчені майстри вміють зробити десерт витвором мистецтва. Проте вони не поспішають ділитися таємницями свого рецепту. Жоден майстер-клас, книжка чи відеоурок  -- не допоможуть, бо відомі шоколатьє бережуть свої таємниці, як зіницю ока. Тож, зрештою, ми покинули розгадувати чужі рецепти і створили свій”.


Безсонні ночі, кілограми шоколаду та безкінечні дегустації зрештою дали свій результат, і тепер кожен смаколик у  Leopolis – авторський виріб. До прикладу “м’ятний трюфель” -- унікальна цукерка, до якої додається відвар справжньої м’яти. Двадцять п’ять варіантів – саме стільки варіантів рецепту перепробували наші шоколатьє, поки “зупинилися” на ідеальному поєднанні складників. Ганаш до будь-якого трюфеля готується не менше 24 годин, а для “м’ятного трюфеля” і того довше. І навіть незначна помилка при змішуванню відвару м’яти з начинкою, може повністю змінити консестенцію ганашу цукерки і вона втратить свій унікальний смак.


Не одразу придумали поєднати шоколад і з бодяном у “гарячій ложці”. “Ложечку застиглого шоколаду з бодяном треба розчинити у чашці теплого молока, – пояснює кондитер. – Шоколадний напій матиме невповторний пряний присмак. Ми особливо радимо частуватися такими напоями восени та взимку, адже бодян входить до складу найефективніших ліків від застуди. А з гарячим шоколадом лікуватися буде приємно і смачно”. Поціновувачам гарячих напоїв також варто скуштувати “ложку з м’ятою”. Напій має свіжий і терпкуватий смак.


Зрештою, всі інгредієнти, які використовуються у нашій цукерні, проходять жорсткий відбір. Як от фісташки, які закуповуємо в італійській Сицилії. Горіхи виросли на попелястих грунтах поблизу вулкану Етна, що надає фісташкам неповторного смаку. Лаванда, в плитках білого шоколаду, виросла на Одещині, а гарбуз і румбамбар – неподалік Львова.


До слова, не лише заморські цікавинки, а й галицькі сухофрукти дуже гармонійно поєднуються з шоколадом. У цукерні можна скуштувати смаколики, що об’єднанні у серію “Галицький Шоколад”. Гарбуз і фізаліс у шоколаді, румбамбар, малина, суниці – у тафлях. Звичні сухофрукти завдяки шоколадній магії наших майстрів відкриють нові горизонти смаку. До слова, всі овочі та фрукти вирощені неподалік Львова.


Зробіть собі подарунок – завітайте до нас та скуштуйте найсмачніший у Львові шоколад.